Пред. тема | След. тема 
Автор
СообщениеДобавлено: 16 апр 2019, 20:52 

Ответить с цитатой 

Іван Мацялко / Дискография

Жанр: Pop / Folk
Страна исполнителя (группы): Украина
Год издания: 1996-2008
Аудиокодек: MP3
Тип рипа: tracks
Битрейт аудио: 128-320 kbps
Продолжительность: 03:19:38
Наличие сканов в содержимом раздачи: да (кроме альбома "2008 - Приїжджай до Львова")
Битрейт аудио: 256 kbps
Продолжительность: 00:41:22
01. Серце питає [5:15]
02. Солодкий сон [3:44]
03. А чия ти, дівчино [3:25]
04. Слов'янська врода [3:53]
05. Дві зорі [4:29]
06. Два сліди [3:46]
07. Подаруй, кохана [3:42]
08. Коли приходиш ти [4:58]
09. А з гори, гори [2:57]
10. Гори, моя ватро [5:14]
Битрейт аудио: 320 kbps
Продолжительность: 00:55:40
01. Несу тебе немов свічу [4:21]
02. Два сліди [3:16]
03. Плачу за все [4:12]
04. Не вір мені [3:51]
05. Хмелю, мій хмелю [3:41]
06. Львівські Карпати [3:13]
07. Дві зорі [4:28]
08. Погадай мені, циганко [4:16]
09. А чия ти, дівчино [3:25]
10. Коли приходиш ти [4:58]
11. Приходи, дівчино [4:22]
12. Чарівниця [4:05]
13. Солодкий сон [3:44]
14. Моя зорина [3:47]
Битрейт аудио: 128 kbps
Продолжительность: 00:48:53
01. На вулиці сурма грає [2:34]
02. Гей зі Львова до Мукачева [3:46]
03. Тихий Дунай [4:36]
04. Коло млина яворина [3:44]
05. А з гори, гори [3:01]
06. А зорі, та зорі [3:57]
07. Встань, Тарасе... [2:53]
08. Там, на Волині [3:20]
09. Ой у лісі, на полянці [3:23]
10. Рости, черемшино [4:07]
11. На ставі [2:45]
12. Хмелю, мій хмелю [3:42]
13. Чи знаєш ти? [4:11]
14. Соколи, соколи [2:55]
Полюбляєте українські народні пісні? Особливо такі, від яких душа звеселяється? Тоді цей диск – саме те, що потрібно. І слухати приємно, і разом заспівати – теж приємно, і у танці закружляти – прошу пана, і добра чарка теж не буде зайвою. Якщо припустити, що існує такий собі вид співаків, чиє виконання будь-яких пісень робить атмосферу легкою та приємною – Івана Мацялко слід віднести до цього виду. Не знаю, звідки в нього це вміння, але спостерігаю такий факт: є в його голосі якась така цікава інтонація, яка одразу викликає бажання посміхатися. Цей спів несе в собі радість, яка дуже легко передається слухачеві – бо й сама ця радість якась дуже легка, невимушена. Справжній талант, чи не так? А людина, яка просто і щиро посміхається, здатна бачити дуже багато всіляких речей, які роблять її посмішку ще більш яскравою. Сподіваюся, Вам знайома ідея про те, що людину від тварини одрізняє саме здатність посміхатися. Тож – бажаю приємних усмішок.
Альбом: Україно, краю мій…
Видавець, каталожний номер: GAL records – 0135
01. На вулиці сурма грає (укр. нар. пісня)
02. Гей зі Львова до Мукачева (укр. нар. пісня)
03. Тихий Дунай (укр. нар. пісня)
04. Коло млина яворина (укр. нар. пісня)
05. А з гори, гори (укр. нар. пісня)
06. А зорі, та зорі (укр. нар. пісня)
07. Встань, Тарасе… (укр. нар. пісня)
08. Там, на Волині (укр. нар. пісня)
09. Ой у лісі, на полянці (укр. нар. пісня)
10. Рости, черемшино (сл. Марка Боєслава)
11. На ставі (укр. нар. пісня)
12. Хмелю, мій хмелю (укр. нар. пісня)
13. Чи знаєш ти? (сл. і муз. Р.Купчинського)
14. Соколи, соколи (сл. К.Малицької, Я.Ярославенка)
Інформація з обкладинок та буклету:
Світлій памяті батьків Ганни та Олексія присвячую. Іван
Дизайн: Леонтій Мартинюк. На обкладинці використана світлина Ореста Круковського.
Запис:
студія “MD” – 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12 (звукорежисер: Маркіян Дрібнюк)
студія RDS – 7, 13, 14 (звукорежисер: Володимир Муха (?))
Премастерінг: студія RDS
© 2003 І.Мацялко © 2003 Гал рекордс
Всі права застережені. Зроблено в Україні.
Битрейт аудио: 256 kbps
Продолжительность: 00:53:43
01. Чому, скажи, чому [3:44]
02. Полісяночка [3:16]
03. Жінка із блакитними очима [3:39]
04. А чия ти, дівчино, чия [3:10]
05. Келих мій - за любов [3:52]
06. Не вір мені, дівчинонько [3:51]
07. Моя зорина [3:48]
08. Приїжджай до Львова [4:24]
09. Чарівниця [3:25]
10. Коли приходиш ти [4:00]
11. Русалонька [4:01]
12. Колиска яворова [3:46]
13. Тебе не можна не любити [4:19]
14. Дві зорі [4:29]
01. Чому, скажи, чому
музика: Л. Дутківський
слова: М. Бакай
02. Полісяночка
музика: Г. Татарченко
слова: В. Крищенко
03. Жінка із блакитними очима
музика: В. Домшинський
04. А чия ти, дівчина, чия
музика: О. Гавриш
слова: В. Гостюк
05. Келих мій – за любов
музика: С. Петросян
слова: А. Канич
06. Не вір мені, дівчинонько
музика: О. Злотник
слова: І. Лазаревський
07. Моя Зорина
музика: О. Пляченко
08. Приїжджай до Львова
музика: О. Бойко
слова: О. Бойко
09. Чарівниця
музика: О. Пляченко
10. Коли приходиш ти
музика: О. Осадчий
11. Русалонька
музика: В. Домшинський
12. Колиска яворова
музика: Б. Кучер
слова: Б. Кучер
13. Тебе не можна не любити
музика: Б. Кучер
слова: Б. Кучер
14. Дві зорі
музика: О. Гавриш
Склалося так, що альбом "Приїжджай до Львова" став останнім у доробку Івана Мацялка – одного з найбільш відомих і популярних виконавців покоління, чия творчість так яскраво розквітла у 80-ті роки. Такий от вийшов прощальний привіт талановитого співака – та можете не сумніватися, що фірмовий виконавський почерк Івана Мацялка наявний тут уповні. Як, власне, нікуди не зникло і притаманне йому лірично-романтичне ставлення до світу – і це при тому, що під час запису цих пісень співак, ймовірно, почувався вже не дуже добре. Але у співі цього немає – у голосі звучить радість, і любов, і тепло, яким хочеться поділитися із близькими людьми... Зрештою, саме завдяки тому позитиву, яким заряджав Іван Мацялко своїх слухачів, його пісні ще довго житимуть в серцях шанувальників – сумнівів це не викликає. У всьому світі людям подобаються красиві пісні про кохання, вірно? А в цього співака таких гарних пісень було чимало – і, ясна річ, чимало таких пісень знайдете Ви і на цій платівці.

#777Видатний український співак Іван Мацялко народився 21 вересня 1954 року в с. Батятичі, Кам’янко-Бузького району, Львівської обл. Спів і музику змалечку уподобав від мами і батька. Мама мала добрий музичний слух, все життя співала в хорі, була солісткою. До 1939 року навіть часто виступала з хором в Оперному театрі. А батько теж був музикантом, грав по весіллях. Іван навчався спочатку в Кам’янсько-Бузькій музичній школі (клас скрипки), а потім у Дрогобицькому педагогічному інституті на музично-педагогічному факультеті, до речі, на одному факультеті з Марією Шалайкевич. Після служби в армії Мацялко переїхав у Трускавець, де на запрошення свого старшого брата Михайла почав працювати у вар’єте. Далі він дев’ять років співав у прикарпатському ансамблі «Верховина».
20 січня 1989 року Михайло Мацялко, Іван Мацялко, Марія Шалайкевич та Ярослав Дуб створили гурт «Соколи» в Дрогобицькому будинку культури з наміром виконувати актуальну, на хвилі національного відродження, музику. До складу гурту увійшли також: Роман Наконечний (клавішні, акордеон), Іван Остапчук (бас-гітара), Ігор Піхоцький (гітара), Роман Касперський (клавішні, скрипка), Роман Остапчук (звукорежисер). Пізніше Михайло Мацялко згадував: “Ідея визрівала давно. Але я мав добру роботу у вар’єте (то було Львівське об’єднання музичних ансамблів) і не планував найближчим часом її полишати. Крапку поставила мама, яка перед смертю нашептала мені: «Настала твоя пора». І тоді я остаточно вирішив відмовитися від ресторанної роботи. На той час в Україні було достатньо самобутніх ансамблів – «Ватра», «Кобза», «Світязь», «Смерічка», які були на гребені слави. Але мені захотілося копнути глибше.”
Гурт став передвісником і пісенним провідником Незалежної України. Це був знак неба і поклик матінки-землі: оспівати, звеличити, нагадати світові, що є такий народ ім’я, якому – українці. У 1990 році вони взяли участь в червневому фестивалі «Одна в нас мова солов’їна», який відбувався у Львові, а вже 27 липня на Першому львівському міжнародному українському фестивалі «Громада» вибороли звання лауреата. Українці Канади і Німеччини, Югославії, і Польщі, США й Англії, Словаччини, Бельгії зустрічали «Соколів», як героїв України і були вдячні за те, що вони визволили українську пісню з полону, з ярма і гімном Івана Франка звертались до світу: «Не пора, не пора москалеві й ляхові служить, бо вершилась України кривда стара й нам пора для України жить!»
У травні 1991 року українським гопаком затанцювало Чорне море. Над Кримським півостровом літали не чайки, а «Соколи». На своїх крилах принесли вони з франкової землі мову колискову і українську пісню. Особливе турне «Захід-Схід» до 50- річчя Української Повстанської Армії допоміг організувати в Криму Василь Дзера. Він відіграв дуже важливу роль у проведенні цього туру. Тоді Василь Дзера був головою франківської районної Ради народних депутатів міста Львова і палким шанувальником гурту «Соколи». Звичайно візиткою була пісня: «Там, десь далеко на Волині створилась армія – УПА, щоби воскресла Україна і завітала свобода…» Хіба могли на концертах, українці Севастополя, Ялти, Сімферополя, Красноперекопська, Азовська не піднятися з місць на словах пісні: «Україно, Україно, Україно краю мій, я за тебе Україно муки тяжкії терпів…» Під українським небом на українській землі співав Іван Мацялко українську повстанську пісню: «Рости, рости, черемшино.» У цій своїй пісні-молитві він завжди ставав перед народом на коліна, де б він у світі не був. Кримські гори замовкали, коли співав найкращий український тенор: «Чужої мови я не знаю, а чи на світі є чужа, та лиш тією заспіваю, котрою мати нарекла…»
Після туру «Захід-Схід», який відбувся у шістнадцяти областях України, «Cоколи» з тріумфом виступали у заключному концерті у київському палаці «Україна», стали лауреатами у Вітебському міжнародному фестивалі «Слов’янський базар-92», також брали участь в урядовому концерті до Дня Незалежності 1992 року, провели тридцять чотири концерти В США, виступили у Колонному залі Москви на з’їзді українців Росії у 1993 році, стали лауреатами київського «Вернісажу-93».
У 1995 році Іван вирішив піти з “Соколів” на вільні хліби, і переїхав у Тернопіль. Працював там багато років, надбав багато вірних друзів, які підтримували його до останніх днів життя. Але з часом переїхав до Львова. Мріяв про оперну кар’єру. Тим паче, що займався у Миколи Копніна, колишнього соліста Маріїнського театру, який мав у Дрогобичі власну вокальну школу.
На відміну від патріотичних творів періоду “Соколів”, Іван Мацялко за часів сольної кар’єри виконував переважно ліричні пісні композиторів О. Гавриша, Г. Татарченка, Л. Дутковського, О. Осадчого, О. Злотника, Я. Борути, А. Іванюка, О. Пляченка, В. Домшинського, С. Петросяна, Б. Кучера, О. Бойка.
28 липня 2007 року Іван Мацялко помер від раку щитовидної залози у віці 52 роки. Похований у Львові на Личаківському цвинтарі.
[check]

Отправить личное сообщение

Страница 1 из 1

Сейчас эту тему просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1