Начать новую тему Ответить на тему
Статистика раздачи
Размер: 3.28 МБ | | Скачали: 217
Сидеров: 0  [0 байт/сек]    Личеров: 0  [0 байт/сек]
Пред. тема | След. тема 

Автор
Сообщение

Ответить с цитатой 

Chinese-Japanese Cook Book

Год: 1914
Автор: Sara Bosse, Onoto Watanna
Издательство: Rand McNally
ISBN: n/a
Язык: Английский
Формат: PDF
Качество: Отсканированные страницы
Интерактивное оглавление: Нет
Количество страниц: 138
Описание:
This is a most intriguing little book. It is another in our selection of ethnic influenced books available in America after the Civil War into the 1920s. This is one of the earliest half-dozen Chinese cookbooks published in the United States; and possibly the first Japanese one.
The authors begin their preface by indicating that Chinese cooking has become very popular in America in recent years and that certain Japanese dishes are also in high favor. They mention that Chinese restaurants are now to be found in all the large cities of America and that their patronage "is of the very best, and many of the dishes are justly famous."
They tell the reader that there is no reason why these same dishes should not be cooked and served in any American home. "When it is known how simple and clean are the ingredients used to make up these oriental dishes, the Westerner will cease to feel that natural repugnance which assails one when about to taste a strange dish of a new and strange land."
There follows a brief overview of Chinese and Japanese cuisines. The authors indicate that the recipes which follow have been selected to appeal to the Western palate and which can be prepared with the kitchen utensils of Western civilization. They also indicate that many of the recipes prepared by the Chinese cooks in this country are actually modifications of their native dishes.
Turning to the recipes, we find many which we would recognize today, probably fairly authentic for Chinese restaurants cooking for Americans in that era. Chinese dishes include Bird's-nest Soup, Seaweed Soup, Sweet and Sour Fish, Steamed Duck, Chop Suey, Chow Main, Fried Rice, Beautiful Moon Tarts, and Almond Cakes.
A shorter section of Japanese dishes includes Satsuma Soup (using tofu and miso paste), Hare, Sweet and Sour [Usagi Amai-Sui, which uses syou sauce, mirin sauce, red plums, and Japanese gelatine, and is served with white-bean cakes or rice], and Peony Eggs. Many of the recipes are quite sophisticated. There are even instructions for growing your own bean sprouts at home, which, the authors indicate, are much better than the canned varieties.
Раритетное издание, взгляд на японскую и китайскую кухни вековой давности - когда это было настоящей экзотикой для Европы и США.
Правила, инструкции, FAQ!!!
Торрент   Скачать торрент Магнет ссылка
Скачать торрент
[ Размер 4.57 КБ / Просмотров 65 ]

Статус
Проверен 
 
Размер  3.28 МБ
Приватный: Нет (DHT включён)
.torrent скачан  217
Как залить торрент? | Как скачать Torrent? | Ошибка в торренте? Качайте магнет  


     Отправить личное сообщение
   
Страница 1 из 1
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему


Сейчас эту тему просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Перейти:  
Ресурс не предоставляет электронные версии произведений, а занимается лишь коллекционированием и каталогизацией ссылок, присылаемых и публикуемых на форуме нашими читателями. Если вы являетесь правообладателем какого-либо представленного материала и не желаете чтобы ссылка на него находилась в нашем каталоге, свяжитесь с нами и мы незамедлительно удалим её. Файлы для обмена на трекере предоставлены пользователями сайта, и администрация не несёт ответственности за их содержание. Просьба не заливать файлы, защищенные авторскими правами, а также файлы нелегального содержания!